Jaan Ratnik: 2009 head ja halvad

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Ratnik, AS Sanatoorium Tervise juhatuse liige.
Jaan Ratnik, AS Sanatoorium Tervise juhatuse liige. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kahtlemata oli 2009. aasta turismisektoris nii karm, et polegi suur liialdus aasta lõpus tõdeda: hea, et hing sees. Kuid rõõmutu pole see aasta kaugeltki olnud. Suurim heameel on Tervis Grupi tublidest töötajatest, kes aasta vintsutustest hoolimata  andsid oma parima ettevõtete hea käekäigu nimel. Aitäh teile!


Jätkuvalt on heameel sellest, et Eestil on selline suurepärane naaber kui Soome ning et sugulasrahvus endiselt hindab kõrgelt puhkust Eestis ja Pärnus. Heameel on, et riik ei läinud lihtsama vastupanu teed ega tõstnud majutusettevõtete käibemaksu maksimummäärani, nagu juhtus Lätis. Heameel on sellest, et klounaad linnajuhtimises on lõppenud ja tekkinud lootus, et Pärnu kuvandi oluline tahk saab siseturisti silmades ajapikku uueks loodud.



Tänu keerulistele aegadele oskan rõõmu tunda pisematestki asjadest, mis aasta-paar tagasi ei oleks enam heana kvalifitseerunud.



Halvast oleme sellel aastal rääkinud liiga palju ning kandvad teemad on samad kõikides majandusharudes. Seda aastat jäävad paraku peamiselt meenutama sõnad “langus“, “kriis”, “tööpuudus”.



Aga aitab, hakkame tasa ja targu seal, kus vähegi võimalik, positiivsuse nuppu  keerama!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles