Urmas Sule: Head tervist!

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sule, SA Pärnu Haigla juhatuse esimees, Pärnu linnavolikogu liige.
Urmas Sule, SA Pärnu Haigla juhatuse esimees, Pärnu linnavolikogu liige. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

2009. aasta olulisim probleem nii Pärnu haiglale kui kogu Eesti tervishoiusüsteemile on kindlasti olnud haigekassa eelarvekärped, mis ületavad kaugelt kaht miljardit krooni.


Rahapuuduses kiputakse ikka langetama otsuseid, mis väga sageli seavad lühiaegse kasu esiplaanile, ignoreerides tegelikke probleeme ja pikemaajalisi strateegilisi eesmärke.



Meie haiglat on seni aidanud võime arengusuundi ette näha, et hakata reaalsusega arvestama võimalikult vara, kui “tuli veel lahti pole”.



Mulle endale imponeerib väga malekuulsus Savielly Tartakoweri lähenemisviis strateegia ja taktika käsitlemisel. Tema arvates on taktika oskus tegutseda, kui on midagi teha, ja strateegia oskus tegutseda situatsioonis, kus pole midagi teha. Oleme püüdnud neid kahte oskust haigla juhtimisel parimal moel realiseerida nii, et maksimaalselt oleksid arvestatud kõigi abivajajate - meie patsientide huvid nii täna kui homme.



Üks asi on selge. Järgmine aasta saab olema lõppevast veel keerulisem, kuid ma loodan väga, et suudame sellegi üle elada ja ikka lootusrikkalt tulevikku vaadata.



Tänan kogu südamest kõiki meie patsiente ja nende lähedasi mõistmise ning usalduse eest! Siiras tänu kõigile meie haigla töötajatele, kes väheste ressurssidega hakkama saades on andnud endast parima! Teie koostöö on otsustav.



Tervis on inimese kalleim vara. Selle hoidmiseks või päästmiseks on sageli vaja väga paljude inimeste kollektiivset pingutust, mis on võimalik vaid siis, kui hoolime ja usaldame ning loome koostööks vajalikud tingimused!



Kõigile inimestele head tervist soovides!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles