Pärnu linn lõpetab valimatu rahaloopimise

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Pärnu linnavalitsus on teinud toetuste maksmisel põhimõttelise muudatuse: selmet toetada toetamise pärast, katsutakse aidata neid, kes seda tõesti vajavad, eeldusel, et nende abivajadus on tuvastatav.


Nõnda ei maksa linn enam 500kroonist sotsiaaltoetust, mille saamisel ei võetud arvesse inimese võimalusi ega vajadusi, piisas vaid pensionäristaatusest.



Pensionäridele makstava ühekordse toetuse maksmise lõpetamisega kokkuhoitavast kuuest miljonist kroonist kasutatakse pool miljonit krooni sotsiaaltoetusteks.



Täpselt niisamuti, nagu enam ei jagata pensionäridele valimatult raha, lõpetatakse tänavusest Pärnusse või lähivaldadesse tööle asunud noorte kõrgharidusega spetsialistide toetamine 12 000 krooniga.



Alles kooliteed alustanuidki ei toetata kõiki samas mõõdus. Lõpeb 2000 krooni maksmine peredele, kus laps läheb esimesse klassi. Küll aidatakse seoses kooli algusega toimetulekuraskustes perede lapsi, sõltumata sellest, mitmendasse klassi lapsed lähevad. Toetussumma varieerub vastavalt vajadusele, ent 2010. aasta linnaeelarve eelnõus on selleks kavandatud ühtekokku 440 000 krooni.



Oluliselt vähendas linn 1. jaanuarist sünnitoetust. Senise 5000 krooni asemel makstakse linnakassast nüüd iga vastsündinu pealt 1000 krooni. Vaatamata sünnitoetuse kahanemisele viis korda, on linnaeelarve koostajad arvestanud 410 lapse sünniga.



Loetletud kokkuhoiumeetmetega säästab linnavalitsus möödunud aastaga võrreldes 9,3 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles