Pärnu linna muusika aastapreemia pälvib Järvi festival

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkestriproov Pärnu kontserdimajas dirigent Paavo Järvi juhatusel.
Orkestriproov Pärnu kontserdimajas dirigent Paavo Järvi juhatusel. Foto: Ants Liigus

Pärnu linna muusika aastapreemia antakse tänavu mittetulundusühingule Järvi Festival sihikindla tegevuse eest Pärnu muusikakultuuri edendamisel. Preemia suurus on 800 eurot.

Rahvusvaheline muusikafestival Järvi akadeemia jätkab aastakümneid kestnud Pärnu muusikafestivalide traditsiooni. Festival on toonud suvepealinna maailmatasemel muusikuid, heliloojaid ja dirigente nii esinema kui ka õpetama.

„Selle aasta juulis toimunud festival oli erakordselt kõrgetasemeline muusikasündmus tähelepanuväärse repertuaarivalikuga ja maailmatasemel esitustega,“ põhjendab žürii otsust Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Ela Tomson. „Festivali kunstilise nõustaja Paavo Järvi juhatusel esinenud festivaliorkestris tegid kaasa maailma suurtes sümfooniaorkestrites mängivad muusikud, nende hulgas oli palju eesti muusikuid.“

Tänavuse festivali peaesineja oli maailmakuulus viiulivirtuoos Hilary Hahn Ameerika Ühendriikidest. Järvi akadeemia dirigendikursust juhendasid Neeme ja Paavo Järvi ja Leonid Grin. Mitme rahvusvaheliselt tunnustatud muusiku juhendamisel toimusid suvises Pärnus keelpilli-, puhkpilli- ja orkestreerimiskursused. Kohal oli üle 150 muusiku üle maailma.

Preemia antakse üle rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril Pärnu kontserdimajas Pärnu linnaorkestri hooaja avakontserdi eel.

Pärnu linna muusikapreemiat antakse välja 2002. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles