Joomakaaslase mõrvas süüdistatavad tahavad süü ümberhindamist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärnus 2009. aasta veebruaris oma joomakaaslase surnuks peksmise eest vangi saadetud meeste kaitsjad taotlesid täna Tallinna ringkonnakohtus oma kaitsealuste süü ümberhindamist.

Kaitsjad vaidlustasid ringkonnakohtus Pärnu maakohtu kevadise otsuse, millega Martin Merirannale (21) mõisteti mõrva eest kaheksa-aastane ja Kardo Kruusmaale (32) 11-aastane vangistus, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kaitsjate hinnangul tuleks meeste mõrvasüü hinnata ümber raskete kehavigastuste tekitamisega ettevaatamatusest kannatanu surma põhjustamiseks või provotseeritud tapmiseks, mille eest näeb karistusseadustik ette leebema karistuse kui mõrva eest.

Ringkonnakohus arutas meeste süüasja teist korda, kuna mullu novembris saatis riigikohus kriminaalasja menetlusnormide rikkumise tõttu maakohtule uueks arutamiseks.

Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi tungisid Merirand ja Kruusmaa 2009. aasta 15. veebruari õhtul Pärnumaal Kaisma vallas ühisel joomingul purjuspäi kallale oma tuttavale mehelele ja peksid ta surnuks.

Politsei pidas peksjad kinni kohe pärast kuritegu ja kohtu loal nad vahistati.

Ringkonnakohus langetab otsuse oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles