Valitsus otsustas vaktsiini kõigile kättesaadavaks teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripivaktsiin ei ole spetsialisti sõnul ohtlik.
Gripivaktsiin ei ole spetsialisti sõnul ohtlik. Foto: Reuters / Scanpix

Valitsus otsustas täna arutelu tulemusel, et seagripi vastane vaktsiin tehakse kättesaadavaks kõigile soovijatele, kuid riskirühmadesse mittekuulujatelt on perearstidel õigus võtta vaktsineerimise tasu 67 krooni.

Valitsus kuulas ära sotsiaalminister Hanno Pevkuri informatsiooni pandeemilise gripi A/H1N1 vastu vaktsineerimisest ning otsustas arutelu tulemusel suurendada tasuta vaktsineeritavate sihtrühmi.

Tasuta vaktsiini ja vaktsineerimise õigus on kõikidel senistel riskirühma kuulujatel. Lisaks saavad kogu protseduuri tasuta kõik lapsed kuni 18 aastani (kaasa arvatud) ja pensionärid ning töövõimetuspensionärid vanusest sõltumata.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Jana Rosenfeld täpsustas, et kõik võivad minna end vaktsineerima alates homsest.

Vaktsiin tagatakse tasuta ka kõigile teistele soovijatele, kuid perearstidel või teistel vaktsineerimise korraldajatel on õigus võtta patsiendilt vaktsineerimise tasu 67 krooni.

«Kui perearst patsiendilt seda tasu ei võta, jääb töötasu tema enda kanda - haigekassa seda neile ei kompenseeri,» selgitas Rosenfeld.

Gripi järgmist levikulainet prognoositakse jaanuari lõppu ning veebruari kuusse.

Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskuse (ECDC) andmetel esineb kuni 30 protsenti pandeemilise gripi A/H1N1 rasketest haigusvormidest ja surmajuhtumitest inimestel, kes ei kuulu tavapäraselt gripi tüsistuste riskirühma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles