Pärnu linnaorkestri tänavune hooaeg on varasematest pidulikum

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnaorkester.
Pärnu linnaorkester. Foto: Erakogu

Pärnu linnaorkester alustab täna 20. hooaega, mil orkestril on kavas koostöö paljude tuntud dirigentide ja muusikutega.

1994. aastal loodud orkester annab igal hooajal üle 30 kontserdi nii Eestis kui ka välismaal, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Orkestri ees on 20 aasta vältel seisnud mainekad dirigendid, näiteks Neeme, Paavo ja Kristjan Järvi, Olari Elts, Eri Klas. Peadirigendipuldis on alates 1998. aastast Jüri Alperten.

Juubelihooaja avakontsert Pärnu kontserdimajas on pühendatud Verdi ja Wagneri 200. ning Britteni 100. sünniaastapäevale.

Algav hooaeg on aga varasematest pisut pidulikum, mis tähendab, et Pärnu esinduskollektiivil on kavas koostöö paljude tuntud dirigentide ja muusikutega.

"Avakontserti juhatab küll meie oma dirigent Jüri Alperten, aga kohe järgmised kontserdid on orkestrit juhatamas Paul Mägi, seejärel Mikk Murdvee, tulemas on Eri Klas. Siin mängitakse Skandinaavia muusikat ja Eesti muusikast on tulemas suisa esiettekandeid," selgitas Pärnu linnaorkestri direktor Tõiv Tiits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles