Raske aeg Rootsi paberitööstuses

, Stockholm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rekka lahkumas StoraEnso paberivabrikust Riias. Ajalehepaberi nõudlus on järjekindlas languses. Rootsi ja Soome paberitööstused koondavad ridu.
Rekka lahkumas StoraEnso paberivabrikust Riias. Ajalehepaberi nõudlus on järjekindlas languses. Rootsi ja Soome paberitööstused koondavad ridu. Foto: Reuters

Ajalehekriis on avaldanud jõuliselt mõju Rootsi paberitööstusele ja mitu vabrikut on lõpetanud tegevuse.

Suve algul andis Stora Enso paberitööstus teada, et peab koondama 2500 inimest, neist 750 Rootsis, 650 Soomes ja ülejäänud teistes riikides. Põhjus on ülemaailmselt vähenenud nõudlus ajalehepaberi järele. Juba eelmisel aastal vähendati ajalehepaberi toodangut mitmes Rootsi ja Soome paberivabrikus, kuid sellest ei piisanud.

Vähenenud kasum ja kahjum on paberitööstuse tänapäeva probleemid ning sel põhjusel ongi Stora Enso sunnitud oma tegevust koomale tõmbama. Kokkuhoiu esimene ohver oli Skoghalli paberivabrik, kus lasti lahti 230 töötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles