Pärnu kesklinna kerkib Hansa lumelinn

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumelinn ehitati Pärnusse ka kolm aastat tagasi, siis küll Munamäe nõlvale.
Lumelinn ehitati Pärnusse ka kolm aastat tagasi, siis küll Munamäe nõlvale. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Hansa-aasta alguse puhul oodatakse kuni kaheksa-liikmelisi meeskondi järgmisel pühapäeval, 17. jaanuaril kell 10-15 Port Artur 2 juures olevale platsile Hansa stiilis lumelinna rajama.


Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Murakas-Ollo teatel algavad tööd Hansa lumelinna ehituseks juba selle laupäeva hilisõhtul, kui seni parklana kasutatud ala autodele suletakse. Maa-ala tasandatakse ja juba uue nädala esmaspäevast alustatakse sinna puhta lume vedamisega.



Hansa lumelinna ehitamist koordineerib Pärnu kunstnik Üllar Kallau, kelle sõnade järgi on käesolevat hansa-aastat silmas pidades plaan rajada kesklinna lumest valmistatud Pärnu vanalinn ja Tallinna Väravad koos bastionide ning sinna juurde kuuluvaga.

Lumelinna ehitusest on oodatud osa võtma kuni kaheksa-liikmelised meeskonnad asutustest, organisatsioonidest, noorteühendustest, koolidest. Osalema oodatakse ka perevõistkondi. Võistkonda võiks soovitavalt kuuluda vähemalt paar-kolm täiskasvanud liiget. Osalemiseks tuleb registreeruda 14. jaanuarini aadressil info@vabaajakeskus.ee või telefonil 555 14080.

Murakas-Ollo kinnitusel peab võistlustöö vastama temaatikale ja olema lisaks ka funktsionaalne ning sisaldama mängulist elementi. Peamiselt lastele mõeldud lumeatraktsioonid peaksid olema ka turvalised. Igale tööle on kohustus lisada lumelinna avamise hetkel elav tuli õueküünalde või tõrvikute näol.

Lumelinna ja skulptuuride ehitusmaterjaliks on eelnevalt töödeldud ning platsile veetud lumi. Et lumetoorikut kujundada, peaks iga võistkond selleks kaasa võtma labidad, kühvlid, ämbrid. Vesi on korraldajate poolt kohapeal.

Valminud töödest valib žürii välja parimad.

Lumelinn avatakse kohe pärast ehituse lõppu järgmisel pühapäeval, 17. jaanuaril kell 15.

Talvist meeleolu loovad avamisel huvikoolide noored tantsijad. Pärnumaa Naiskodukaitse pakub suppi, Lions Klubi Koidula kosutab sooja kakaoga. Perepäeva juhib Jüri Soo. Toimub parimate lumelinna ehitajate autasustamine.

Päeva korraldavad koostöös Pärnu Linnavalitsus, Pärnu Noorte Vabaajakeskus, Pärnu Kunstikool, Pärnu Kunstide Maja, Maarja-Magdaleena Gild ning AS Port Artur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles