Audrus ja Valgas suleti apteegid

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Jaagupi apteek asub alevi peatänavas 1950. aastast.
Pärnu-Jaagupi apteek asub alevi peatänavas 1950. aastast. Foto: Urmas Luik

Septembris tunnistas ravimiamet kehtetuks Valgas ja Audrus asuvate Benu apteegiketti kuuluvate apteekide tegevusload nende endi soovil.

Ravimiameti inspektsiooniosakonna juhataja Gert Klaasen selgitas, et Audrus suletud apteegi asemel avati Audru alevikus nüüd haruapteek Pärnu-Jaagupis, kirjutab Meditsiiniuudised. Klaasen usub, et kuna uue haruapteegi ruumid asuvad perearsti ja teiste asutustega samas hoones, siis võib arvata, et apteegiteenus muutus Audru elanikele eelnevast paremini kättesaadavaks ning kvaliteetsemaks.

Valgas suleti apteek seoses rendilepingu lõppemisega. Täpsemad asjaolud ei ole ravimiametile teada, kuid võib arvata, et ilmselt ei olnud apteegi tegutsemiskoha muutmine majanduslikus mõttes otstarbekas.

Hetkel on Valgas neli apteeki – üks apteek 3007,5 elaniku kohta. See on optimaalne apteekide arv Valga linna kohta, kinnitas Klaasen. Valgas on elanike arv viimasest rahvaloendusest alates vähenenud 231 inimese võrra ja elanike arvu suurenemist ei ole ette näha.

Järgmised ametlikud andmed elanike arvu kohta Valga linnas avalikustab Statistikaamet mais 2014. Seejärel saab ravimiamet otsustada, kas arvestades uut ametlikku elanike arvu on Valgas üldse võimalik uut apteeki avada või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles