Lennufirmad jäävad Tartu lendudega rahule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Margus Ansu

Läinud aastal Tartust 7213 reisijat Riiga lennutanud AirBaltic ja 2226 inimest Stockholmi viinud  Estonian Air jäävad aastaga rahule, kuid mõlemad näevad Tartus veel tublisti arenguruumi.


«Üldiselt oleme rahul sellega, kuidas Tartu liin on käima läinud,» ütles AirBalticu asepresident Janis Vanags, kuid lisas, et Tartu on lennufirmale uus investeering, mis nõuab kindlasti edasi arendamist.



Juulis alustas AirBaltic nelja lennuga nädalas ja reisijaid oli 500 ringis, detsembris lendas lennuk vähemalt üks kord, mõnikord ka kaks korda päevas ja reisijate arv oli kasvanud 1564-le. «Kolmekordne kasv,» nentis Vanags rahulolevalt.



Väga kõrgelt hindas Vanags  seda, et tartlased tunnustasid rahvusvahelise regulaarlennuühenduse avamist Tartu aasta teo auhinnaga: «See andis ülimalt positiivse emotsiooni.»



Märgatavalt vähem lende tegi Tartust Estonian Air, kuid nurisemiseks firma põhjust ei näe. «Tartu-Stockholmi liini areng on olnud igati ootuspärane ning üldjoontes oleme tulemustega rahul,» ütles Estonian Airi PR-direktor Ilona Eskelinen.



Tartul on Eskelineni sõnul lennunduskaardil väga oluline strateegiline koht ning Estonian Airi huviks on seda tähtsust suurendada nii lennugeograafia kui reisijate hulga kasvu osas.


Mõlema lennufirma esindajad ütlesid, et Tartu lennuühenduste areng sõltub tartlaste huvist lennata ja sellest, kui hästi suudab Tartu end sihtkohana maailmale müüa.



«Tartu on fantastiline linn, aga sellest ei piisa, kui ainult tartlased seda teavad. Seda on vaja ka  maailmale kuulutada,» märkis Vanags. Seepärast soovis Vanags Tartu Postimehe vahendusel teada anda: ta paneb välja kaks äriklassi lennupiletit ükskõik millisesse AirBalticu sihtkohta sellele, kes mõtleb välja geniaalseima idee Tartu turundamiseks ja selle ka ellu viib. Idee ja kirjelduse palus ta saata e-posti aadressile janis.vanags@airBaltic.lv.



«Tartus on tohutu potentsiaal ja keegi teine ei kasuta seda ära, kui tartlased ise seda ei tee,» lisas Vanags. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles