Töötukassa Pärnumaa juht ennustab kriisi raugemist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets.
Eesti töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets. Foto: Ants Liigus

Pärnumaal on tööta üle 6000 inimese, töötukassa Pärnumaa osakonna juht ennustab suurima kriisi lõppemist kevadeks.


„7. jaanuari seisuga on Pärnumaal ennast töötuks registreerinud 6069 inimest,“ ütles töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets Raadio Pärnule.



Nädala jooksul võeti arvele 172 uut inimest. Et osa töötuid on saanud tööle, oli kogukasv nädalaga 92 inimest. Siiski saab praegust seisu hinnata Metsa sõnul eelkõige stabiilseks.



Juhataja sõnade järgi on hea tõdeda, et mida kevade poole, seda rohkem on tekkinud tööpakkumisi. Praegu ootab Pärnumaal täitmist 31 vaba töökohta.



Populaarseks teenuseks on Pärnus tööandjate seas muutunud palgatoetus, mida töötukassa maksab juhul, kui ettevõtja palkab töötu inimese. Tänu palgatoetusele on Pärnumaal sel aastal tööle saanud juba üheksa inimest.



Küsimusele, kuidas hindab Gerli Mets praegust seisu ning kas suurim kriis hakkab läbi saama, vastas juhataja, et loodab südamest seisu paranemisele. Reaalsus on aga tema ütlust mööda see, et praegu tuleb töötuna arvele palju neid inimesi, kelle tööandja on lõpetanud tegevuse pankroti tagajärjel, seega kaldub ta arvama, et kriisiaeg saab läbi ehk kevadeks.



Detsembri jooksul oli üle riigi töötuna arvel 92 221 inimest ehk ligi kolm korda rohkem kui 2008. aasta samal kuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles