Piiroja koduklubi tulevik paistab hooaja eel tume

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise tugitala Raio Piiroja koduklubi Fredrikstad on kaotanud senised põhitegijad.
Eesti jalgpallikoondise tugitala Raio Piiroja koduklubi Fredrikstad on kaotanud senised põhitegijad. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti jalgpallikoondise tugitala Raio Piiroja praeguses koduklubis FK Fredrikstadis valitseb enne uue hooaja algust suur ebakindlus. Vaatamata rahalistele raskustele ei soovita eestlast siiski odavamalt ära lasta.



Eelmise hooaja järel Norra esiliigasse langenud ja sarnaselt paljude sama maa klubidega majanduslikult kehvas seisus oleval Fredrikstadil pole praegu isegi piisavalt mängumehi, et hooajaks korralikult valmistuda.



«Praegu on meeskonnast ainult varemed järel. Enamikul põhimängijatel sai leping läbi ning järele on jäänud vaid paar vanemat meest,» kirjeldas ­4. jaanuarist Fredrikstadi juures trenni tegev Piiroja võistkonna olukorda.



Kuna klubi maadleb ka rahaliste raskustega, ei ole praeguse seisuga uueks hooajaks täiendusi oodata. «Kui meeskond jääbki selliseks, siis peab palju õnne olema, et uuesti kõrgemasse seltskonda tõusta,» arvas Piir­oja, keda seob Fredrikstadiga veel kahe aasta pikkune leping. «Samas oleks mehi juurde vaja, et üldse korralik võistkond kokku saada.»



Praegu harjutab Fredrikstadi põhimeeskonna juures 15-16 mängijat, kellest paljudel pole sellisel tasemel mängimise kogemust. «Need noored, keda kannatab klubi noortevõistkondadest võtta, teevad juba meiega koos trenni,» sõnas Piiroja, lisades, et heal tasemel mängulisi harjutuskordi on sellise koosseisuga raske teha.



Lähiajal peaksid klubi juhid otsustama, millisel kujul meeskond üldse edasi tegutseb. «Jaanuari jooksul peab selguma, kui tõsised plaanid Fredrikstadil on ning kuidas asi edasi toimib,» rääkis keskkaitsja. «Vaevalt, et klubi pankrotti läheb.»



Kui võistkond otsustabki edaspidi ainult noortele panustada, muudab see eestlase olukorra praegusest veel raskemaks. «Loodame, et nad pole sellega leppinud. Vastasel juhul peaksin ilmtingimata võistkonnast lahkuma,» leidis Piiroja, kelle senised klubiotsingud pole vilja kandnud.



Kuigi töö uue tööandja leidmiseks käib pidevalt, pole esialgu keegi olnud nõus eestlase eest välja käima Fredrikstadi küsitavat kolme miljonit Norra krooni (umbes 5,5 miljonit Eesti krooni).



Vaatamata klubi raskele seisule pole Fredrikstad seni kaalunud ka Piiroja hinna alandamist. «Nende sõnul on minu müügihind kõigutamatu,» rääkis keskkaitsja. «Klubi juhid soovivad endiselt minu jäämist meeskonda.»



Postimehe andmetel tuntakse Piiroja vastu huvi aga Inglismaa esiliigast, kuid ka siinkohal võib takistuseks saada eestlase eest küsitav kopsakas üleminekutasu.



Mängumehe enda sõnul aga midagi väga tõsist praegu silmapiiril pole. «Minu töö sai sügisel tehtud. Nüüd tuleb loota, et keegi tahab mind osta,» sõnas Piiroja.



Siiski tunnistab keskkaitsja, et Norras on huvi tema vastu olemas. «Nõudlust on, kuid ükski senine pakkumine pole rahuldanud ei mind ega ka Fredrikstadi,» rääkis Piiroja, kes lisas, et fjordidemaa klubid loodavad endiselt, et eestlase leivaisa laseb tema hinda natuke alla.



«Jaanuari lõpuni üritan ikka kuhugi mujale pääseda. Seetõttu ma praegu kohalikega läbirääkimisi ei pea. Skandinaavias on üleminekuteks aega märtsi lõpuni,» lisas keskkaitsja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles