Pärnus leiti veokite kontrollimisel palju puudusi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokid maanteel.
Veokid maanteel. Foto: Urmas Luik

Pärnus kontrollisid politsei- ja piirivalveamet (PPA) ning maanteeamet liiklusvahendite tehnoseisundit, puudusi leiti palju, kuid mitte ühtki sellist, mille tõttu oleks pidanud veoki liiklusest eemaldama.


Maanteelt suunati kontrollijate juurde need autod, mis ühel või teisel põhjusel silma hakkasid. Kogenud silm tabab kohe ära, kui näiteks puitu on koormasse liiga palju saanud, ja kaalumisel leiab see tavaliselt kinnistust. Ülekaal kujuneski peamiseks probleemiks. Huvitaval kombel aga tuli mitmel korral tegelda ülemääraste kaugtuledega, vahendasid

ERRi teleuudised

.



"Autojuhi enda seisukohalt on ju päris hea, kui tee on vaata et kilomeetri ja kahe kaugusele ilusti valgustatud. Aga vastutulevatele liiklejatele tähendab see valgusallikas pimestamist. Seetõttu on tuledel kindlad normid ja neid ületada ei tohi," rääkis PPA korrakaitsepolitseiosakonna liiklusametnik Priit Tuuna.



Mis aga võetakse ette siis, kui tehnonõuete vastu eksinud auto on näiteks Lätist?



"Kui näiteks Läti riigist pärit sõiduk on liikluses mittevastav, edastame selle informatsiooni majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile, kellel omakorda on õigus ja kohustus info edastada vastavasse päritoluriiki. Ja seal võetakse vastavad meetmed kasutusele," selgitas Tuuna.



Seekordsel kontrollil olid kohal maanteeameti tehnoosakonna spetsialistid, et politseile vastavaid kogemusi jagada.



"Maanteeamet jagab oma kompetentsi politseile, kuidas autosid kontrollida, ja politsei siis maanteeametile. Meie eesmärk on ikkagi see, et liikluses oleks kontrollitud ja korras autod ja liiklusturvalisus oleks tagatud," ütles Lääne regionaalse maanteeameti asedirektor Tarmo Vanamõisa.



Esimene selline õppepäev oli tänavu Pärnus, järgnevad teised prefektuurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles