Motomehed tõid Illuka krossilt neli auhinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljandat aastat motokrossi harrastav Taavi Raadik võitis koos Toivo Nikopensiusega teise auhinna.
Neljandat aastat motokrossi harrastav Taavi Raadik võitis koos Toivo Nikopensiusega teise auhinna. Foto: Erakogu

Pärnumaa võidusõitjad teenisid mootorratturite kestuskrossi talviste karikavõistluste avaetapil Ida-Virumaal Illuka rajal ühe esimese, kaks teist ja ühe kolmanda koha karika.


Kaherattaliste tsiklite võidukihutamisel oli nii absoluutarvestuses kui MX1-klassis kiireim Martin Leok Sõmerpalu motoklubist, kelle järel said finišilipu Urmas Põldma (Favor Motosport) ja Timmo Mõts (Kagu MK). Pärnu motoklubi esinumber Jüri Makarov teenis neljanda koha punktid, Aivo Hünnev oli 12., Eero Pass 16. ja Marko Saareke 17.



MX2-klassi arvestuses kihutas esimesena üle lõpujoone mulluse sarja võitja Toivo Nikopensius Paikuse motoklubist. Teise pjedestaalikoha hõivas Tanel Rauk Türilt ja kolmanda autasu teenis võitja klubikaaslane Aivo Rabbi. Pärnu klubi sõitjatest sai Toivo Nõgel neljanda ja Aldrin Arukase 11. koha.



Juunioride 85 ccm klassi konkurentsis oli võidukas Christopher Talli (Freedom Feelers KM), teise koha sai Pärnu poiss Jarmo Lehiste ja kolmandana jõudis finišisse Priit Biene (Red Moto RC).



Neljarattaliste tsiklite võistkonnasõidus peeti arvestust kolmes masinaklassis.



ATV 1000 klassis võitsid kaks tundi kestnud heitluse Siim Vaide ja Rainis Poll (AV Motors). Eelmise aasta karikavõitjad Taavi Raadik ja Toivo Nikopensius pidid leppima teise kohaga ning kolmandaks tulid Margus Malkus ja Erkki Pekkonen Linnamäe krossiklubist.



ATV 700 klassis kihutasid esimese auhinna vääriliselt Andrus Vaks ja Priit Porsnev (Velt Motocenter), neljanda kohaga pidid rahul olema pärnakad Jaan Margus ja Mart Adamson.



Quadracer’ite sõidus olid kiireimad Hando Palm ja Martin Toovis (Favor Motosport). Paikuse klubi au kaitsnud Jürgen Jürima ja Janek Lootus lõpetasid võidukihutamise viiendal positsioonil.



Noorte motomeeste sõidus olid Quad 200 klassis kolm kiiremat Kaspar Haiba, Mauri Kirsip ja Hendrik Volmer ning Quad 100 klassi pjedestaalile astusid Martin Adamson, Kevin Jürima ja Jenss Lootus.



“Illuka rada oli üpris kitsas ja seetõttu polnud seal palju võimalusi mööda sõita,” rääkis kahes klassis kihutanud Toivo Nikopensius. “Et ring oli lühike, kippusid aeglasemad konkurendid juba kolmandal tiirul liidritele jalgu jääma.”



Kestuskrossi meeskondlik karikasari jätkub pühapäeval Mõedaku rajal. Kokku kuulub sarja viis osavõistlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles