Veesilma saab tuppa käepäraste vahenditega

Merilyn Merisalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuppa elava värvi saamiseks ei pea tingimata palju raha kulutama, suure ja kalli akvaariumi võib vabalt asendada purgi vee, taime ja kivikestega.

Pärnu Härma kaubahoovi zookaupluse juhataja Nadežda Zagirova sõnutsi pole tubase silmarõõmu valmistamine sugugi keeruline. Kõige tähtsam on varuda selleks küllaldaselt aega ja looduslikku materjali.

Esiteks tuleb valida sobiv klaasanum vastavalt sellele, kui suurt ja mis kujuga “akvaariumi” tahetakse. Vesi peab anumas seisma paar päeva ja meeles tuleb pidada, et kraanivesi sinna üldjuhul ei sobi. Parem on destilleeritud või keedetud vesi.

Hiljem lisatavad kivid ja/või liivgi tuleb läbi kuumutada. “See on tähtis, et kahjulikud bakterid häviksid,” räägib Zagirova ja soovitab seda teha vähemalt paar tundi.

Kivide ja liivaga samal ajal võib klaasanumasse panna mõne vett armastava taime. “Sellisel juhul tuleb osta taimeväetisetablette, sest taim tahab süüa ja kasvada,” selgitab Zagirova. Kindlasti tuleb katta taime juured.

Need, kes tahavad akvaariumisse kalasid, peavad arvestama väikese väljaminekuga. Lemmikloomapoest tuleb osta spetsiaalset vedelikkugi, mida veele lisada. Samuti peaks arvestama kala kohta vähemalt viis liitrit vett.

Lõpetuseks tuleks oma kätetöö panna kindlasti valguse kätte. Otsest päikesevalgust oleks hea vältida, sest see võib anuma liialt soojaks kütta. Pealegi armastavad kalad pigem hämarust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles