Hansa lumelinna asub ehitama 19 võistkonda

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäevast saavad lapsed taas lumelinnas lustida.
Pühapäevast saavad lapsed taas lumelinnas lustida. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Hansa-aasta alguse puhul avatakse pühapäeval kell 15 Pärnu kesklinnas Port Artur 2 kõrval Hansa lumelinn, mille ehitamisele on registreerunud 19 võistkonda kokku 150 inimesega.


Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Murakas-Ollo teatel registreeruti lumelinna ehitamiseks Pärnu koolidest, lasteaedadest, Pärnu noorte vabaajakeskusest, Maarja-Magdaleena gildist, politseist, linnavalitsusest ning Pärnumaa noorte liidust.

Võistkonna on välja pannud ka Pärnu kodutütred, Pärnu noorkotkad, rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit. Kahe võistkonnaga osaleb orienteerumisklubi West. Osaleb ka üks perevõistkond.

Valminud töödest valib žürii välja parimad.

Samaaegselt ehitamisega toimuvad meeleolukad üritused. Kell 11 loovad talvist meeleolu LumeLine tantsijad Kaie Segeri juhendamisel. Kell 12 tantsivad JJ-Street tänavatantsijad Kadri Salumaa juhendamisel ja Pärnu Kunstide maja tantsulapsed Janne Ristimetsa juhendamisel.

Lumelinna ametlik avamine on kell 15, siis pakub Pärnumaa naiskodukaitse suppi ja Lions klubi Koidula kosutab sooja kakaoga. Perepäeva juhib Jüri Soo. Toimub parimate lumelinna ehitajate autasustamine.

Ettevalmistustööd Hansa lumelinna ehitamiseks algasid möödunud laupäeva hilisõhtul, kui seni parklana kasutatud ala Port Artur 2 kõrval autodele suleti. Möödunud esmaspäevast alates on toimunud platsile lumevedu. Et osalejaid on väga palju, veetakse platsile esialgu planeeritud kogusest rohkem lund.

Hansa lumelinna ehitamist koordineerib Pärnu kunstnik Üllar Kallau, kelle sõnul on käesolevat hansa-aastat silmas pidades plaan rajada kesklinna lumest valmistatud Pärnu vanalinn ja Tallinna värav koos bastionide ning sinna juurde kuuluvaga.

Lumelinna ning skulptuuride ehitusmaterjaliks on eelnevalt töödeldud ning platsile veetud lumi. Et lumetoorikut kujundada, peaks iga võistkond selleks kaasa võtma labidad, kühvlid, ämbrid. Vesi on korraldajate poolt kohapeal. Tööriistadest olulisem on aga ilmastikule vastav riietus ning kindlasti vahetuskinnaste olemasolu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles