Oravate rebasejaht Pärnumaal

Kalev Vilgats
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: parnupostimees.ee

Reformierakondlasest kaitseminister Jürgen Ligi kordas eelmisel nädalal avalikkuse vastuseisule vaatamata, et Pärnu üksik-jalaväepataljon suletakse veel sel aastal ja ajateenijaid tänavu enam ei võeta. Nii sätestab puust tehtud ja punaseks värvitud kaitseväe struktuur ja arenguplaan aastani 2010.

See, et aastail 2004-2006 on ministeeriumi saadetud, kuid tähelepanuta jäetud mitu kaitsejõudude peastaabi ja kaitseväe juhataja kirja, polnud mõistagi oluline. Pärnusse investeeriti sõjaväelinnaku rekonstrueerimisse miljoneid, kuigi oli teada, et pataljoni siia ei jää. Ent tühja sellest rahvast ja maksumaksja rahast, Riigikogu peab niikuinii kaitseotstarbeks eraldama kaks protsenti sisemajanduse kogutoodangust ja seda summat annab laristada.

Minister Ligi sõnavõtmistes said oma jao nii ajakirjandus, kodanikuühendused kui pataljoni ülem major Margus Rebane. Tõeline oravate rebasejaht Pärnumaal!

Hea, et pataljoni ülem ja teisedki Pärnu teenivad ohvitserid julgesid oma arvamust avaldada. Demokraatlikus riigis ei saa olla, et lõuad pidada ja edasi teenida, kui kaitseväe poliitjuhid ministeeriumist lolli juttu ajavad.

Oma julgetes väljendustes demonstreeris minister Ligi sedagi, et pole üldsegi kursis olukorraga Pärnu pataljonis, muidu ei oleks lipsanud sisse lapsusi närustest olmetingimustest Pärnus ning kolmekordsetel(!) naridel magamisest.

Müüt on olnud harjutamistingimuste puudumine. Pärnu on igati näidanud üles valmisolekut kaitsejõududele nende vajadustes vastu tulla.

Siiski ütleb sisetunne, et vara veel Pärnu pataljoni teemale joont alla tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles