Moskva viiuliõpilased annavad kontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Täna kestab Pärnu muusikakoolis viimast päeva Moskva Gnessinite-nimelise muusikakooli viiuliõpetaja professor Fjodor Ševrekuko viiuldajate meistriklass. Pildil juhendab ta Pärnu muusikakooli viiuliõpilasi Regina Mändi ja Miša Kalašnikovi.


Esimest korda viibis Fjodor Ševrekuko Eestis 1973. aastal ja see reis jättis talle sügava mulje. “Olin Pärnust vaimustuses ja see tunne on aina kasvanud,” kinnitas ta.



“Olen palju rännanud ja näinud. Minule pole Pärnust kaunimat paika. Linn on väike, aga mul ei teki siin provintsi tunnet. Milleks sõita Maldiividele, kui on Pärnu,” lausus Ševrekuko.



Koos viiuliõpetajast abikaasa Ljudmillaga soetati 11 aastat tagasi Pärnusse teine kodu, kuhu nüüd juba igal aastaajal ning esimesel võimalusel puhkama sõidetakse.



Linnarahvas on oodatud täna kell 17 Pärnu raekotta, kus viis 11-16aastast Gnessinite-nimelise muusikakooli viiuli- ja klaveriõpilast annavad tasuta kontserdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles