Linnapea soovitab koondada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna keskpäeval kohtusid hoolekandeasutuste töötajad Pärnu linnapea Toomas Kivimägiga.
Täna keskpäeval kohtusid hoolekandeasutuste töötajad Pärnu linnapea Toomas Kivimägiga. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi teatas kohtumisel Tammiste hooldekodu ja eakate avahoolduskeskuse töötajatega, et hooldekodu hooldajad pääsevad kümneprotsendilisest palgakärpest, kuid eakate avahoolduskeskuses tuleb osa inimesi koduhooldajate senise palgataseme säilitamiseks koondada.


Tammiste hooldekodu hooldustöötaja brutopalk on 5280 ja teenindustöötaja brutopalk 5010 krooni. Eakate avahoolduskeskuse koduhooldaja brutopalgaks on 5200 krooni. Otsustades hooldekodu töötajatele erandi teha, ei suutnud Kivimägi siiski anda avahoolduskeskuse koduhooldajatele garantiid, et nende palk ei lange 4680 kroonini, millest pärast maksude mahaarvamist jääb kätte 3987 krooni kuus.



Täna keskpäeval linnapeaga kohtunud hoolekandeasutuste töötajad tegid ettepaneku palgakärbe diferentseerida ja jätta puutumata palgad, mis jäävad 5300 kroonist allapoole. Kivimägi sellise põhimõttega ei nõustunud. Küll aga ütles rahandusminister Jürgen Ligi riigikogu infotunnis riigikogu liikme Mark Soosaare küsimusele vastates, et tema pooldab kõrgemapalgaliste suuremat palgakärbet ja väikesepalgaliste rahulejätmist.



Kivimägi rääkis, et tema eelistab koondamist, ja soovitas avahoolduskeskuse koduhooldajatel juhtkonnalt nõuda, et kärbe tehtaks paari töökoha koondamise, mitte kõigi koduhooldajate palga võrdse vähendamise arvelt. “Teie õigus on oma juhtkonda survestada,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles