Varbusel asutatakse ühendatud motomeeste koor

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motomeeste koor koos Lähte naiskooriga.
Motomeeste koor koos Lähte naiskooriga. Foto: Lauri Laansoo

Tartu tsik(l)iklubi Motor Dorpatensis ja dirigent Kalev Lindal kutsuvad kokku üle-eestilise motomeeste koori, mille esimene laululaager peetakse sel nädalavahetusel Põlvamaal Varbuse muusikamõisa aidas.

Ühendatud motomeeste koor, kuhu on oodatud nii mehed kui naised, plaanib esimest korda üles astuda 29. mail Intsikurmus peetaval võrukeelsel laulupeol «Uma pido».

Koori president Henri Järv ütles, et koori idee sündis väiksema motomeeste seltskonna soovist ühendada oma laulu- ja tsiklihääled.

«Oleme tuumikuga laulmas käinud juba eelmisest suvest saadik, kuid kuuldus tsiklimeeste koorist levis kiiresti. Nüüd on aeg küps asutada ühendatud motomeeste koor, mis toob kokku lauluhimulised motomehed ja -naised kogu Eestist,» lausus ta.

Henri Järve sõnul pole tähtis, kas oled mees või naine, noor või vana, tsikli seljas kogenud või algaja. «Kui oled andunud tsiklimees ning sul on veidi lauluhäält ja pealehakkamist, sobid täpselt meie koori!»

Viljandi tsikli- ja laulumees Tõnu Kaasik ütles, et temal pole kooris kaasalöömise vastu midagi.

«Iseasi, kuidas sinna sõita — mootorratta jaoks on ilm praegu liiga külm,» arutles ta. Kuuldes, et Viljandist on kutsutud ja minemas teisigi, arvas Tõnu Kaasik, et temast võiks koori liige saada küll, kui õnnestub sõidumure lahendada.

Kalev Lindal kinnitas, et pole sugugi tähtis jõuda juba esimesse proovi.

«Saadame proovigraafiku laiali, enamasti püüame kokku tulla kuu lõpu poole,» rääkis dirigent. Ta arvas, et suvisel turiaadil jõutakse ehk ka Viljandisse ning antakse siin kontsert.

Eesti tsiklimeeste koori põhituumikus on paarkümmend lauluandelist moortorrattasõpra. Esialgu luuakse segakoor ja kui mehi tuleb piisavalt ning kõik häälerühmad kokku saadakse, ka meeskoor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles