Pärnu haigla beebid saavad bilirubiini mõõtja

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Selveri Lõuna-Eesti regiooni juht Heli Laumets üle andmas  kinketšekki annetatud rahaga Pärnu haigla naiste- ja lastekliiniku juhatajale Kadri-Liina Vahulale. Kõrval sünnitusosakonna juhataja Anu Lilleste, lasteosakonna juhataja Reet Aas ja ülemämmaemand Karin Kütt.
Esiplaanil Selveri Lõuna-Eesti regiooni juht Heli Laumets üle andmas kinketšekki annetatud rahaga Pärnu haigla naiste- ja lastekliiniku juhatajale Kadri-Liina Vahulale. Kõrval sünnitusosakonna juhataja Anu Lilleste, lasteosakonna juhataja Reet Aas ja ülemämmaemand Karin Kütt. Foto: Urmas Luik

Eile oli SA Pärnu Haigla naiste- ja lastekliinikul põhjust tänada kõiki pärnakaid, kes osalesid Selveri heategevuskampaanias “Koos on kergem!”


Kolmes Pärnu Selveris koguti 88 956 krooni ja tšekki oli naiste- ja lastekliiniku juhatajale Kadri-Liina Vahulale üle andmas Selveri Lõuna-Eesti regiooni juht Heli Laumets.



“Selle raha eest ostame bilirubiini mõõtja, mida haiglal veel ei ole. Kõik tänu pärnakatele,” tunnustas Vahula heategijaid. Küti sõnul on aparaat Saksamaalt tellitud.



Bilirubiini mõõtja on justkui torketa vereproov. “Lapse käele pannakse kleeps ja mõõtja näitab bilirubiini taset veres, me ei pea süstlaga verd võtma,” selgitas Aas.



Tohtrite sõnade järgi on bilirubiin ehk kollasuse tekitaja ohtlik, võib mõjuda lapse ajule ja seepärast on oluline sellele õigel ajal jaole saada. Kollasuse võimalikkus suureneb reesussobimatuse korral ja kui lapse veregrupp ei ühti ema omaga.



Annetusi koguti 34 Selveris üle Eesti kokku 934 686 krooni eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles