Riiklikele spordipreemiatele kandideerib pärnumaalasigi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Noormägi.
Johannes Noormägi. Foto: Ants Liigus

Pärnumaalastest ja Pärnumaaga seotud inimestest esitati riiklikele spordipreemiatele kaheksa kandidaati.


Võrkpallitreener Johannes Noormägi ja kergejõustikutreener Ando Palginõmm kandideerivad spordi elutööpreemiale.



Spordi elutööpreemia saab avalikkuses kõrgelt hinnatud inimene, kelle kogu elutöö on olnud eeskujuks noortele. Elutööpreemia suurus on kultuuriministeeriumi pressiesindaja teatel 600 000 krooni ja igal aastal antakse välja kaks elutööpreemiat.



2009. aasta preemia kandidaatide hulgas on sõudja Allar Raja ja sõudmistreener Matti Killing, Pärnumaal elav võrkpalliteener Avo Keel, Pärnumaalt pärit ja siiani siinse spordiklubi Jõulu värve kaitsev suusataja Andrus Veerpalu ning Pärnus oma kergejõustiklase karjääri alustanud kettaheitja Gerd Kanter.



Aastapreemia määramisel arvestatakse sportlikke tulemusi, edukat treeneritööd, tulemuslikkust sporditöö korraldamisel, panust spordi propageerimisse, spordipedagoogikasse või sporditeadusse, mis on saavutatud või avalikustatud eelmise kalendriaasta jooksul. Aastas antakse välja viis 150 000 krooni suurust aastapreemiat.



50 000 krooni suuruse noore sportlase aastapreemia kandidaatide hulgas on pärnakatest sõudja Kaisa Pajusalu.



Eesti spordinõukogule esitati 44 spordipreemia kandidaati, neist 17 elutööpreemiale, 18 aastapreemiale ja 9 noore sportlase preemiale.



Vastavalt valitsuse määrusele arutab esitatud kandidatuurid läbi spordinõukogu ja teeb seejärel valitsusele ettepaneku riiklike preemiate määramiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles