Lugeja kiri: Ainult pimeduses elav näeb valgust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Postimees vahendas 20. jaanuaril Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja sõnu: “Linna tänavavalgustus on mõeldud eelkõige tänavate, parkide ja muude üldkasutatavate alade valgustamiseks.”


Pärnu Mai magalarajooni korteriühistute erastatud maa-alad on just sellised, kuna ma pean uksest väljudes kohe jälgima, et ma auto alla ei jääks. Enamik siin kimavatest autodest ei kuulu meie maja elanikele. Jalakäijatest ma ei räägigi. Meil on majade ümber avatud territoorium (välja arvatud mõni piiratud ala), mida võib kasutada iga pärnakas. Kasutabki.



Ma tahaksin teada, kui palju masinaid ja jalakäijaid voorib läbi abilinnapea Romek Kosenkraniuse õue, et ta võrdleb avatud territooriumi oma õuega. Mina ei saa oma õueala kasutajate arvu öelda, sest tegu on igast küljest avatud alaga.



Metsa tänava lasteaed kuulub ju Pärnu linnale, aga kliendid kulgevad nii jala kui autoga meie ühistu rahaga ehitatud asfaldil. Juba see on liiast, et Mai rajooni maamaks on teab mis ajast 1,5 protsenti. Siin on enamasti viiekorruselised majad ja nii saab linn igalt ruutmeetrilt 7,5 protsenti maamaksu.



Kesklinna ja mere vahelisel alal, kus asuvad ülikute lossid, on see protsent 0,8 ehk peaaegu kaks korda madalam. Linnavalitsus paistab otsuseid tegevat isiklikest hinnangutest lähtudes, mitte tegelikku olukorda arvestades.



Kas kokkuhoiu puhul on maha arvestatud olemasoleva valgustuse lammutamine, mida teie ei ole ehitanud? Lõhkuda ja lammutada on lõbus ja kerge nendel, kes ei ole midagi ehitanud.



Linnavalitsus ei ole saanud hakkama korteriühistu Rõugu 30 teavitamisega.



Kui palju selle maja välisvalgustuse läbilõikamine ja taastamine maksma läks? Kas süüdlane on maksumaksja raha, mida te nii hoolega hoiate, linnale tagastanud?



Kui on teada kokkuhoitav summa, on teada seegi, kui palju valgustusposte ja elektriliine on iga korteriühistu territooriumil. Kas poleks õigem lammutamise asemel esitada igale ühistule vastav arve või hoolitsete AS Elwo töömahu eest?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles