Saunanõunik andis abilinnapeale aru

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna ainuke avalik saun Karja tänaval.
Pärnu linna ainuke avalik saun Karja tänaval. Foto: Ants Liigus

OÜ Kümbluse plaan hakata Pärnu linnavalitsusele kuuluvas Karja tänava ühissaunas pensionäridele senisest kallimaid saunapileteid müüma tuli linnavalitsuse liikmetele külma dušina.


“Meie saime seda ajalehest teada,” tunnistas abilinnapea Romek Kosenkranius. Sauna muutunud hinnapoliitika suhtes selguse saamiseks kohtus ta neljapäeval OÜ Kümbluse nõukogu liikme Kaja Martinsoniga. Selgitagu too, miks peavad pensionärid järgmisest neljapäevast saunaskäimise eest viis kuni seitse krooni rohkem maksma.



Vaatamata tõigale, et linnavalitsus sauna omab, pole linnavalitsusel Kosenkraniuse sõnutsi põhjust Kümblusele ette kirjutada, kellelt ja kui palju Kümblus saunapileti eest raha võtta tohib. Äriühinguna peab Kümblus sauna ära majandama. “Omanik võib muidugi anda juhiseid ja suuniseid, aga kui linn ütleb, et tehke kõigile kümnekroonine saunapilet, peame selle hinnavahe kinni maksma,” selgitas Kosenkranius.



Siiski söandas Kosenkranius teha Martinsonile ettepaneku, et sauna nõukogu vaataks üle, missuguseid lisateenuseid nad hinnatõusu vältimiseks osutada saaksid.



Praeguse eelarvekava järgi doteerib linn sauna 369 200 krooniga ja selle tõstmine sauna haldaja ning omaniku kohtumisel kõne alla ei tulnud. “Linn saab anda dotatsiooni, aga linn ei saa anda nii palju dotatsiooni, et äriühingul polegi endal vaja pingutada,” tegi Kosenkranius selgeks.



Kohtumise järel nentis Kosenkranius, et ega ta nüüd päris täpselt sauna rahaasjades ega tulevikuplaanides selgust saanud. Lepiti kokku, et Kümblus esitab koos majandusaasta aruandega linnavalitsusele põhjaliku analüüsi. Seejärel kohtutakse uuesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles