Sõpruslinnas Vaasas toimub Pärnu päev

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu konverentsibüroo, Vaasa Pärnu selts ja Pärnu linnavalitus korraldavad üheskoos 10. veebruaril Vaasa suuremas kaubanduskeskuses Rewell Center Pärnu päeva. Tutvustakse Pärnu puhkamis- ja vaba aja veetmise võimalusi. Meeleolu loovad kaks Pärnu muusikut Raer Saar ja Andrus Ostrov.


Soomes Vaasas viibib ka Pärnu linnavolikogu esimees Cardo Remmel, kes kohtub Vaasa linnapea Markku Lumio, Vaasa Pärnu seltsi esindajate, linnavalitsuse turismiosakonna töötajate ja turismiettevõtjate katuseorganisatsiooni esindajatega. Ta võtab osa Vaasas toimuvast turismiseminarist, kus tutvustatakse Pärnu ja Vaasa ühisprojekti „Green meetings“, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.



Vaasa ja Pärnu on olnud sõpruslinnad üle 50 aasta. Tihedamat koostööd on tehtud hariduse ja kultuuri valdkonnas. Eelmisel aastal lisandus turismiarendajate koostöö.



Pärnu ja Vaasa püüdlevad üheskoos rohelisteks konverentsilinnadeks. Eelmise aasta mais esitati taotlus Põhjamaade Ministrite Nõukogule ning projekt „Green Meetings“ sai toetust.



Projektis osalevad Soome poolt Kongress Vaasa ning sealne piirkonna katusorganisatsioon Botnia Tourist. Eestist on peale Pärnu konverentsibüroo partneriks MTÜ Loomekeskus.



Pikemas perspektiivis on projekti eesmärk muuta Pärnu ja Vaasa keskkonnasõbralikeks ja jätkusuutlikeks konverentsisihtkohtadeks.



Idee algataja oli Pärnu konverentsibüroo, kes nägi vajadust Pärnu  turundamisel olulise eristumise väljatoomist, võrreldes näiteks teiste Eesti spaalinnadega.



Aprillis tehakse algust tšarterlennuga Vaasast Pärnusse reiskorraldaja Matka-Vekka eestvedamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles