Noormuusikute videos jooksevad vanad kaadrid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Stuart Mill
John Stuart Mill Foto: Erakogu

Pärnust pärit alternatiivmuusika ansambel John Stuart Mill kasutab oma peagi ilmuva debüütalbumi esimese singli "Maestro" videos kaadreid aastast 1929.


Ansambli kitarristi Albert Marginali teatel salvestas 2005. aastal tegevust alustanud John Stuart Mill oma debüütalbumi eelmise aasta lõpus Janek Kivi käe all Pärnus Muusik Stuudios. Kümnelooline album "Panoptikon" peaks ilmuma selle aastanumbri sees.

"Albumilt pärinev esimene singel "Maestro" jõuab raadiojaamadesse juba õige pea," lubas Marginal. "Seniks on võimalik kõigil kuulata lugu bändi MySpace'i kontolt www.myspace.com/johnsmill."

"Maestro" video valmis aga Vene cinema vérité pioneeri Dziga Vertovi 1929. aasta helitu dokumentaalfilmi "Inimene filmikaameraga" põhjal. Oma ajastu tõelise filmikunstilise sensatsiooni montaaži prooviti videos võimalikult palju säilitada. Nii koosnebki video neljast pikemast lõigust, mis pärinevad eelpool nimetatud filmist.

Video pani kokku filmirühmitus Chasper Kazparovich Pictures.

John Stuart Mill esitleb singlit ja veel valitud laule uuelt plaadilt 12. veebruaril Tallinnas klubis Tapper. Peale selle näeb bändi 20. aprillil Tallinnas Rock Cafés aset leidval Peda Folgil.

Vaata ka John Stuart Milli värsket videot "Maestro"!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles