Sindis peetakse vastlapäeva

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi vastlatrallil selgitatakse pikima liu laskja ja valitakse huvitavaim ning omanäolisem vastlasõiduvahend.
Sindi vastlatrallil selgitatakse pikima liu laskja ja valitakse huvitavaim ning omanäolisem vastlasõiduvahend. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel laupäeval, 13. veebruaril algusega kell 14 toimub Sindi laululava juures kelgumäel meeleolukas vastlatrall, kust leiab sportlikku tegevust ja meelelahutust igas vanuses osaleja.


Üritust korraldava Kristiina Sauväli teatel juhib Sindi vastlapäeva humoorikas vastlavana, tutvustatakse vanarahva kombeid ja tegemisi. Selgitatakse pikima liu laskja ja valitakse huvitavaim ning omanäolisim vastlasõiduvahend. Pikimat vastlaliugu on võimalik teha ka suure, kuni kuus inimest mahutava reega.

Samuti toimub vastlatrallil mitmemehe suusavõistlus. Selleks on Sindi kooliõpilased valmis meisterdanud spetsiaalsed suusad. Mehed saavad jõudu katsuda saapaviskes ja naised patsipunumises.

Lastele on üritusel avatud töötuba, kus õpetatakse vanarahva kombe kohaselt vurri ja õlenukku valmistama. Indiaanitipis Reti juures saab igaüks meisterdada endale nahast, sulgedest ja kontidest või hammastest amuleti.

Ürituse üks tõmbenumber on Sauväli kinnitusel aga kelgukoerad, Alaska huskyd, kes tulevad kohale naabervallast Torist. Kõik soovijad saavad kelgurakendiga sõitu proovida.

Vastlatralli aitavad korraldada Paikuse huvikool, vene segakoor Slavjanotška ja Sindi Memmed. Pärnumaa skautide ja gaidide maleva liikmed pakuvad hernesuppi, sooja teed ja vana kombe kohaselt punast jooki naistele.

Mõnusa vastlapäeva lõpetab kell 21 "Vallatu 1980ndate retropidu" Sindi seltsimajas, kus keerutab plaate retrokuningas Elmu Sadulsepp. Pidu on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles