Lennud Vaasast Pärnu algavad aprillis

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennuväli.
Pärnu lennuväli. Foto: Urmas Luik

Stockholmi-Pärnu lennuliin tõi avamise järel suvepealinna hulgaliselt turiste. See andis põhjuse arutleda samasuguse lennuühenduse üle Vaasaga. Stockholmi-Pärnu lennuliini kasutajatest 80 protsenti olid Pärnu esmakülastajad.


Möödunud aasta veebruari lõpul spaade esindajate arupidamisel jõuti ühele meelele selles, et 16 tunni pikkune reis Vaasast Pärnusse on liig mis liig ja tõenäoliselt sunnib just see paljusid eakaid siinsest ravist loobuma. Vaasa asub Helsingist 410 kilomeetri kaugusel.



Nüüdseks on jõutud niikaugele, et reisikorraldaja Matka-Vekka eestvedamisel tehakse aprillis algust tšarterlendudega Soomest Pärnusse. Tellimuslende toimub neli ja viimane lennuk maandub Pärnus 1. mail.



“Lennud toimuvad Vaasast, Kokkolast ja Joensuust ning on mõeldud soomlastele, kes elavad Helsingist kaugemal ning Pärnusse sõiduks peavad kümneid tunde bussis istuma,” ütles Matka-Vekka Pärnu büroo juhataja Sülvi Mölder.



Esimesed tšarterlennud Soomest korraldas Matka-Vekka Saaremaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles