Täna tutvustab Pärnu end Vaasas

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matka-Vekka Pärnu büroo juhatajal Sülvi Mölderil (paremal) ja klienditeenindajal Karin Kaaremäel on põhjust rõõmus olla: tšarterlendude piletimüük edeneb.
Matka-Vekka Pärnu büroo juhatajal Sülvi Mölderil (paremal) ja klienditeenindajal Karin Kaaremäel on põhjust rõõmus olla: tšarterlendude piletimüük edeneb. Foto: Urmas Luik

Pärnu päev toimub Vaasa suuremas kaubanduskeskuses Rewell Center, eksponeeritakse puhkamis- ja ajaveetmisvõimalusi, aga aprillis algavad tellimuslennud Vaasast.


Kuurortlinna tutvustava päeva korraldavad Pärnu linnavalitsus, Vaasa Pärnu selts ja Pärnu konverentsibüroo. Meeleolu loovad üritusel Pärnu muusikud Raer Saar ja Andrus Ostrov.



Eesmärgiks roheline konverentsilinn


Pärnu ja Vaasa ühisprojekt “Green meetings” püüdleb selle poole, et mõlemast linnast saaks roheline konverentsilinn. Selleteemalisest turismiseminarist võtab Vaasas osa Pärnu linnavolikogu esimees Cardo Remmel, kes kohtub Vaasa linnapea Markku Lumio, Vaasa Pärnu seltsi esindajate, Vaasa linnavalitsuse turismiosakonna töötajate ja turismiettevõtjate katusorganisatsiooni esindajatega.



Vaasa ja Pärnu on olnud sõpruslinnad üle 50 aasta, kõige tihedam koostöö on toiminud hariduse ja kultuuri vallas. Nüüd on ühine eesmärk “Green meetings”.



Projekti toetab Põhjamaade ministrite nõukogu. Soome poolt osalevad projektis Kongress Vaasa ning sealse piirkonna katusorganisatsioon Botnia Tourist. Eestist on peale Pärnu konverentsibüroo partneriks MTÜ Loomekeskus.



Perspektiivi silmas pidades tahavad mõlemad sõpruslinnad muutuda keskkonnasõbralikuks ja jätkusuutlikuks konverentsikohaks. Idee algatas Pärnu konverentsibüroo.



Aprillis toimub esimene tšarterlend Vaasast Pärnusse, seda reisikorraldaja Matka-Vekka OY Matkatoimisto eestvedamisel. Tellimuslende on Matka-Vekka seni Soomest Eestisse vaid Saaremaale läkitanud.



Algavad lennud Vaasast


“Esimesed reisijad Vaasast saabuvad 10. aprillil, teised 17. aprillil ja enamik neist on seotud kahe linna vaheliste sõprussidemete hoidmisega. Järgmisel laupäeval, 24. aprillil võtame vastu Kokkola turiste ja viimane kevadine tšarterlend väljub 1. mail Joensuust,” rääkis Matka-Vekka Pärnu büroo juhataja Sülvi Mölder.



Mölderi sõnutsi on lendude eesmärk tuua Pärnusse just Soome maakonnaelanik, kes elab Helsingist kaugemal ja loksub bussis Pärnusse jõudmiseks kümneid tunde.



“Rõõm on sellest, et reiside müük on üsna hästi läinud, ehkki vabu kohti on veel. Lendab Finncomi lennuk, kus reisijakohti 68,” avaldas Mölder.



Matka-Vekka klienditeenindaja Karin Kaaremäe rääkis, et Pärnu pakub tulijaile viie spaa ja kümne hotelli teenuseid kas nädalase või poolenädalase valmispuhkusena. Matka-Vekka Pärnu esindus korraldab klientidele huviretki ja õhtuveetmisi.



Uudsena nimetas Mölder hotell Pärnu pakutud kabaree-etendust, millega alustati eelmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles