Kolledžis muretsetakse Maa pärast

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iguazo joad Argentiina ja Brasiilia piiril.
Iguazo joad Argentiina ja Brasiilia piiril. Foto: Yann Arthus-Bertrand

Teisipäeval, 16. veebruaril algusega kl 18 näitab Rohelise Akadeemia filmiklubi TÜ Pärnu kolledžis filmi "Kodu", milles prantsuse režisöör Yann Arthus-Bertrand jagab oma imetlust ja muret Maa käekäigu pärast.


"Selle filmi idee on küpsenud minus juba 15 aastat," on Arthus-Bertrand rääkinud. "Need asjad, mida olen Maad linnulennult pildistades näinud ja teada saanud, on mulle suurt mõju avaldanud. Nüüd tahan jagada neid teadmisi kõigi teistega."

Arthus-Bertrandi pärast ei peaks inimesed keskenduma asjaolule, et 50 protsenti metsadest on hävinud, vaid sellele, kuidas säilinud metsi hoida. Oluline on meeles pidada, et Maa peal elab 6 miljardit intelligentset olevust, kes saavad selles osas midagi ette võtta.

"Inimesed peaksid aru saama, et meil kõigil on kohustus midagi teha ja me kõik saame anda oma panuse," märkis Arthus-Bertrand.

Režissöör soovib filmiga "Kodu" puudutada võimalikult laia publikut teadvustamaks, et me kõik vastutame Maa käekäeigu eest.

Pärast linastust jagavad oma mõtteid ning arutlevad kohaletulnutega Siiri Sisask, Mart Jüssi ja Andres Siplane.

Filmiõhtu on tasuta, kuid kohtade arv on piiratud, mistõttu tuleks oma tulekust teatada e-posti aadressile birgit@pc.ut.ee või helistada 445 0527.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles