Noored murravad südameid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Täna kell 19 esietendub Pärnu Endla teatri Küünis noortestuudio uuslavastus „Mis valemiga?“.


Ühevaatuselise noortekomöödia on lavastanud Enn Keerd, autoriteks Triinu Ojalo ja Katrin Maimik, kunstnik Liisa Soolepp (külalisena). Mängivad Endla noortestuudio õpilased Eliis Vaiksaar (pildil), Piia Puronen, Mari-Liis Pärn, Egne Õispuu, Ester Lohk, Karl Paju ja Karl Verlin (pildil).



Näidendi autorid on tüki kirjutamisel lähtunud 14-16aastaste noorte mõttemaailmast, nii peaks “Mis valemiga?” puudutama põhikooli vanema astme noori.



Näidendi peateema on armumine: selles eas on südameasjad tähtsaimad, maailm näib mustvalge.



Uusalavastuses on dramaatika põimitud koomikaga. Loo peategelane Joonas näeb ühel ööl unes oma klassikaaslast Susannat ja hakkab uskuma, et tüdruk on tema suur armastus. Aga kuidas küll võita kellegi südant, kes sind absoluutselt tähele ei pane?



Joonas hakkab sõbranna Lauraga nuputama teooriaid, mis praktikas kõik suuremal või vähemalt määral läbi kukuvad. Korrani, kui Laura tuleb kooli uute juhiste ja trühvlikarbiga ...



Näidend väärtustab eeskätt rõõmsat ja helget poolt noorte elus ning uurib unenägude seletamatut mõju inimestele, jõudes tõdemuseni, et väikesi imesid juhtub nii unes kui ilmsi.



Endla teatri noortestuudio esimene kokkusaamine oli 2004. aasta sügisel ning stuudio juhendajatena alustasid Endla näitlejad Piret Rauk ja Enn Keerd.



Viie aasta vältel on Endlas lavastatud viis näidendit: Pärnu noorte Sandra Sillaotsa ja Liisu Krassi “Sõbrapäev”, Läti noore dramaturgi Ansels Kaugersi esiknäidend “Päiksetõus Volli juures”, Eva Koffi “Mirr”, Triinu ja Laura-Marie Ojalo “Oma elu superstaarid”.



“Mis valemiga?” etendub sel kuul veel 20. ja 26. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles