Pärnu vähemusrahvused tähistasid vastlapäeva

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastlaliug.
Vastlaliug. Foto: Urmas Luik

Vastlapäev on küll alles teisipäeval, aga Pärnu vähemusrahvused tähistasid seda juba pühapäeval.


Vähemusrahvad on vastlapäeva Pärnus aastaid tähistanud, sestap otsustasidki eesti seltsid ametlikust osalusest loobuda ja linnalt saadud 5000kroonise toetuse täies mahus neile jätta. Siiski oli sadade lustijate hulgas kuulda üsna palju eesti keelt. Enamasti küll juhuslikult kelgutama tulnud leidsid, et ega me oma naabrite kombeid tunne küll, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".



"Ma ei teadnud ööd ega mütsi sellest tegelikult. Uskumatu! Ometi endal vend elab vene naisega, aga ei tea mitte midagi," rääkis Siim.



"Teadlikult ma ei oleks tulnud - üsna võõras teema minu jaoks," ütles Eike. "Aga väga tore, et nad seda teevad. Kahju, et meie enda kohalikud eestlased ja pärnakad sellist asja ei korralda."



"See on väga hea, et eestlased ja venelased kõik koos räägivad ja tantsivad ja laulavad," arvas Veronika.



Vene kommete kohaselt on juba terve nädala - maslenitsa - jooksul pannkooke söödud. Tänane päev pidi välja selgitama, kellel küpsetamine kõige paremini õnnestus. Tähtis koht on õlgedest hernehirmutise põletamisel, et talv minekule ja kevad tulekule lausuda.



Jääb üle loota, et ehk aitasid tänased sõbralikud liud sedakorda lina asemel linna rahanumbreid pikendada ning et järgmisel vastlapäeval saab Pärnus pärast väsitavat kelgusõitu lasta hea maitsta nii pannkoogil kui hernesupil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles