Rüütli tänav ja hansapäevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu õdus peatänav Rüütli kui jalakäijate tänav võiks olla hoopis enam hõivatud nagu varem, kuid ometi pole seda. Miks? See tänav on jalutamiseks loodud, aga inimesi näeb seal üha vähem. Muidugi on süüdi masu, aga mitte ainult. Suur osa kauplusi on suletud. Minema on kolitud või kauplemine lõpetatud eelkõige kõrge üüri tõttu.


Kas äriruume tühjana hoida on tõesti tulusam, kui anda need üürile rentnikele taskukohase hinnaga? Kas ahnus ajab Rüütli tänaval ärisid upakile?



Õnneks on seni vastu pidanud nööbi- ja niidipood, kus müüja asjatundlikult kaupa tutvustab. Kaubamajas võidki ekslema jääda, kellelgi pole aega sinuga tegelda.



Olen eakamate inimestega kaubamajade teemal vestelnud. Keegi pole neist vaimustuses: seal on ängistav, väsitav ega leia vajalikku üles.



Puhkama tulnud välismaalastele meeldiksid kindlasti armsad väiksed kauplused jalakäijate tänaval.



Hansapäevad on tulekul. Imelik oleks külalisi vastu võtta ridamisi tühjade, välja üürimata kauplemispindadega peatänavaga. See oleks ju rohkem kui masu, see on välja surnud kunagine kuurortlinn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles