Noortele meeldivad kanepist rõivad

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Earth Collectioni Pärnu poe juhataja Meri-ly Varik tõdeb, et looduslikust materjalist rõivaste puudutus on nahale ülimalt mõnus.
The Earth Collectioni Pärnu poe juhataja Meri-ly Varik tõdeb, et looduslikust materjalist rõivaste puudutus on nahale ülimalt mõnus. Foto: Ants Liigus

Tahate endale kanepist pintsakut, toorsiidist pluusi või orgaanilisest puuvillast beebiriideid?


Kõike seda võib uudistama minna Pärnu Keskuse teisel korrusel hiljuti avatud kauplusesse The Earth Collection.



See on sobiv koht garderoobi soetamiseks neile, keda piinab allergia, samuti keskkonda säästa soovivatele inimestele, ütles kaupluse juhataja Merily Varik.



“Peale selle, et rõivad on 100 protsenti looduslikud, on nende tootmisprotsess maksimaalselt loodussäästlik,” kinnitas poejuhataja.



Varik rääkis avamisele järgnenud päevadest saadud kogemuse põhjal, et noored küsivad agaralt kanepist rõivaid.



“See tundub neile väga põnev,” tõdes Varik. “Samal ajal peab kanepist riiete kiituseks ütlema, et kanep on väga vastupidav materjal ja sellest tehtud rõivad lähevad iga pesukorraga aina paremaks ja pehmemaks. Kanepist riided on puuvillastest kümme korda vastupidavamad ja lasevad ülihästi õhku läbi.”



Vanemad inimesed otsivad aga ikka vana tuttavat linast ja puuvillast.



Peale laste-, naiste- ja meesterõivaste tasub vast avatud poest otsida spordiriideid, mitmesuguseid ehteid, salle ning kotte.



Kõik poes pakutavad tooted on valmistatud looduslikust materjalist: toorsiidist, linast, puuvillast, orgaanilisest puuvillast, villast, ramjeest ja kanepist.



Aksessuaarides on näiteks kasutatud kookost, bambust, merevaiku ja pärleid. Ehted on käsitööna valminud Filipiinidel.



Levinud on arvamus, et kui miski kannab märki “öko”, on tegu kalli kaubaga.



“Jah, lasteriided on tõesti tavalistest mõnevõrra kallimad, aga täiskasvanute rõivaste puhul see reegel küll ei kehti,” sõnas Varik.



The Earth Collection müüb oma tooteid üle 500 poes 30 riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles