Kommentaar: Noored elavdavad arengut

, linnasotsioloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnasotsioloog Ester Marjapuu.
Pärnu linnasotsioloog Ester Marjapuu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sellise sisuga uuringut ei ole varem noorte seas Pärnus tehtud. Küll on uuritud noorte hinnanguid vaba aja veetmise võimalustele.


Heameel on tõdeda, et Pärnu noored väärtustavad peale turvalise elukeskkonna kõrgelt kvaliteetset haridust. Tore, et noored, kes Pärnu elukeskkonnaga rahulolevamad, soovivad tõenäoliselt siin tulevikuski elada. Toetudes küsitlusele, peaksime praegu Pärnuga seotud noori ärgitama aktiivselt linna arengu suhtes kaasa mõtlema, neid koostöösse kaasama, et nende soovidega oleks võimalik senisest enam arvestada.



Uuringu andmeid kasutatakse eelkõige linnaruumi planeerimisel, näiteks jõeääre ja kesklinna väljaarendamisel. Ideid leiavad siit kindlasti eraettevõtjad, kes oma tegevusega soovivad olla noortele meelepärased. Uuringu tulemusi on võimalik täies mahus lugeda Pärnu linnavalitsuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles