Lausing: Kadri Simson andis mulle 350 000 krooni

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Lausing
Tarmo Lausing Foto: Peeter Langovits / Postimees

Endine keskerakondlane Tarmo Lausing kinnitas, et inimene, kes andis talle 350 000 krooni tundmatu päritoluga raha, oli partei toonane peasekretär Kadri Simson.

«Mul on kahju seda teha, aga jah, ma olen sunnitud seda kinnitama – nii see on,» vastas Lausing küsimusele, kas pidas talle raha andnud ning parteis ja riigis kõrgel kohal olevast inimesest rääkides silmas Simsonit.

Küsimusele, millest tuleb tema otsus raha andja nimi avalikustada, vastas Lausing, et see on juba niigi avalikuks saanud.

«Meelemuutus tuleneb sellest, et see on avaldatud. Mul ei ole võimalik täna öelda, et see ei ole Kadri. See on välja öeldud ja minu asi on täna öelda «jah» või «ei». Ma ei saa «ei» öelda, sest see ei vasta tõele,» sõnas ta.

Lausing vastas jaatavalt ka täpsustavale küsimusele, kas Simson andis talle 350 000 krooni.

Möödunud nädalal avalikustas Lausing, et üks Keskerakonnas ja ka riigis kõrgel kohal olev isik andis talle aastate eest 250 000 ja hiljem 100 000 krooni tundmatu päritoluga raha, millele Lausing pidi annetajad leidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles