Muuseumis läheb süütus kaubaks

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel, 12. märtsil kell 18 linastub Uue kunsti muuseumis Vitali Manski tunamullu valminud „Neitsilikkus”.
Reedel, 12. märtsil kell 18 linastub Uue kunsti muuseumis Vitali Manski tunamullu valminud „Neitsilikkus”. Foto: Pärnu uue kunsti muuseum

Pärnu uue kunsti muuseum jätkab märtsiski tava demonstreerida tasuta tõsielufilme. Reedeti kella kuuest õhtul algavatel seanssidel pakutakse paastukuul vaadata portreefilme.


Selle kuu programmi jätkab 12. märtsil linastuv „Neitsilikkus". Vitali Manski 85 minuti pikkune film on troostitu ekraanilugu tüdrukust, kes ihkab kuulsaks ja rikkaks saada. Kuid see on jutustus ka nendest kümnetest lihtsatest vene neidudest, kes tahavad pärast keskkooli edasi õppida, ent kelle ainuke varandus on nende veel lörtsimata ihu, nende neitsilikkus.

Mitu dollarit maksab Moskvas õpingute jätkamise nimel müüdud õigus puhuda puhkenud õielt süütuse õietolm ja kuidas tunneb neiuaust ilma jäänud nüüd juba naine end hommikul, sellestki on Manski film.

„Ma ei kutsu kedagi üles neid mõistma, sest isiklikult mina neid mõista ei suuda," on Manski oma filmi kangelannade kohta öelnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles