Ülekoormus põhjustas taas tõrkeid digiretseptide süsteemis

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Kuu alguse pensioni- ja palgapäevad on apteekide külastatavust oluliselt kasvatanud, selgub aga, et digiretsepti süsteem ei pane suurele koormusele vastu.


Kõige tõsisemad probleemid olid reedel, täna said aga osa Pärnu Ülejõe apteeki külastanud inimesed oma rohu kiiresti kätte, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Inimene tuleb apteeki ju ravimi järele ning kurb on see, kui ta peab siin väga kaua ootama ja ta ei saa seda, mida tal vaja on. Me ei jõua ka kõikidele rääkida seda, et süüdi ei ole mitte meie, vaid süü on kusagil kaugemal, me isegi täpselt ei tea, kus. Lihtsalt meie töö on häiritud," ütles Ülejõe apteegi juhataja Hiie Päit.

Digiretsept on toonud lisatööd ja muret arstidelegi, kinnitas Pärnu haigla anestesioloogia-, operatiiv- ja intensiivravi teenistuse juhataja Raido Paasma. Peale digiretsepti tuleb neil tegelda digitaalse terviselooga.

"Minule küll tundub, et patsient on muutunud teisejärguliseks, arvuti ja kõik see digitaalne pool on palju olulisem. Iseenesest ma saan aru, et asjal peab olema arengut. Praegu, kui meie arvutisuutlikkus ja IT-pool jätab selgelt soovida, kus on pidevalt katkestused retseptikeskuse töös, digilugude töös, on liialt vara nõuda nüüd ja totaalselt ainult seda lahendust," märkis Paasma.

Sotsiaalministeeriumi e-tervise projektijuhi Pille Kingi teatel on tõrked põhjustatud suurest koormusest ja võivad jätkuda kogu nädala. Võimalusel palutakse inimestel külastada apteeki kas enne kella 10 hommikul või pärastlõunal.

Sotsiaalministeeriumi, Eesti haigekassa ja Microlink Eesti esindajad kohtusid eile ja kinnitasid, et tegelevad aktiivselt süsteemi optimeerimise ja võimsuse lisamisega. Süsteemi normaalne töö peaks taastatud saama hiljemalt järgmise nädala alguseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles