Neid-breikar jagab õpetussõnu

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Meier.
Helen Meier. Foto: Erakogu

Laupäeval, 13. märtsil kella kahest päeval koolitab Pärnu noorte vabaajakeskuse klubis-kohvikus In breiktantsuhuvilisi Helen Meier, Eesti üks vähestest neidudest-breikaritest, JJ-Street Dance Company treener.


Juhendaja ei oota rahvast üksnes treeningtunnis osalema, vaid ka nautima ühte osa tänavakultuurist.

„Mulle meeldib, kuidas breigitakse, ja inimesed, kes sellega tegelevad," põhjendas Pärnu piiga oma just mitte päris harjumuspärast harrastust. „Minu eesmärk on seda sõnadesse mitte pandavat kunsti ja feeling'ut kõigile edasi anda."

Ekstreemsete trikkide ja kaasakiskuva rütmiga breiktantsu avastas nüüd 18aastane tüdruk juba neljandas klassis, kui ta nägi esimest korda breikareid: need käisid Heleni koolis esinemas.

Sellest ajast on Helen oma kirele truuks jäänud ega ole 1970. aastatel New Yorgist alguse saanud ja üle maailma levinud muusika- ning elustiilist välja kasvanud lemmikala millegi muu vastu vahetanud.

„Usun, et tänapäeval oleme välja jõudnud sinnamaale, kus sugu harrastuste juures suuremat rolli ei mängi, nii on see ka breigi puhul," tõdes Helen. „Muidugi on enamik breikareid poisid, aga arvan, et nii see olema ei peaks, sest peale b-boying'u on selle kõrvalt kujunenud välja b-girling."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles