Kütusemüüjad tõstsid bensiini ja langetasid diislikütuse hinda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste tankla.
Neste tankla. Foto: Marina Pushkar

Teine suurem mootorikütuste jaemüüja Neste Oil langetas eile diislikütuse hinda 10 sendi võrra pärast seda, kui oli päev varem bensiinide hinda tõstnud 20 senti. Nüüd on hinnad Eesti suurimatel jaemüüjatel taas ühesugused.


Neste tõstis oma bensiinide hinda 20 sendi võrra teisipäeval ja langetas diislikütuse hinda 10 sendi võrra eile hommikul.

Statoil tõstis kolmapäeva hommikul bensiinide hindu 40 senti ja diislikütuse hinda 10 senti, kolmapäeva lõunaks langetas aga bensiinide hindu uuesti 20 senti. 

Kahele suurele järgnesid peagi ka Olerex ja Alexela.

Kütuste hinnad automaatjaamades on praegu:

Bensiin 95 - 17.05

Bensiin 98 - 17.55

Diislikütus - 16.90

Olerexi turundusjuht Antti Moppel põhjendas hinnatõusu sellega, et naftatooted on maailmaturul kallinenud alates eelmiselt nädalast koos toornaftaga, mille hind on taas ületanud 80 USD/bbl taseme.

Ta lisas, et kui tavapäraselt liiguvad naftatoodete hinnad ja USD/EUR kurss vastassuunaliselt, siis seekord on ka USD Euro suhtes tugevnenud, mis hinnatõusu veelgi võimendab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles