Kahe riigi õpilased elustasid legende

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu Vene gümnaasium võõrustab sel nädalal külalisi Belgiast Antwerpeni Leonardo Lyceum SITO5 sõpruskoolist. Ühise ettevõtmisena mängiti eile koolilaval ette lühinäidendid, mis lavastatud mõlema riigi ja linna legendide põhjal. Näiteks toodi lavale Pärnu linna avastamise lugu (pildil Aleksandra Nesterko ja Otis De Cort).


Vene gümnaasiumi noored osalevad Eesti ja Belgia legendide teemalises Comeniuse projektis “Legends Connecting Past and Present, East and West”, mille raames tutvutakse üksteise keele, kirjanduse ja kultuuriga. Noored valmistasid ette muistendid oma riigist ja linnadest ning tõlkisid need inglise keelde. Veebruaris käisid Vene gümnaasiumi 20 õpilast ja neli õpetajat Antwerpenis, kus kohalikud noored neile oma linna tutvustasid.



“Käisime Antwerpenis, Brüsselis, Gentis ja Brugges ning Belgia noored olid meile väga tublid giidid,” meenutas üks projekti eestvedajatest, Vene gümnaasiumi inglise keele õpetaja Tamara Gordina.



Nüüd on belglased külas Pärnus ja võõrustajad näitavad neile siinseid legendidega seotud paiku. Headeks sõpradeks saanud noored suhtlevad inglise keeles, kuid mõlema kooli õpilased on saanud 20 tundi lisaõpet, et Belgia õpilased omandaksid algteadmised eesti ja siinsed noored flaami keelest. Projekti lõpptulemusena peaks valmima eesti, inglise ja flaami keeles kirjutatud raamat legendidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles