Gaasi hind tõuseb kodutarbijaile 18 protsenti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaas läheb järjest kallimaks.
Gaas läheb järjest kallimaks. Foto: Elmo Riig

AS Eesti Gaas tõstab 1. maist koduklientidele müüdava maagaasi hinda keskmiselt 18 protsenti, protsentuaalselt kallineb rohkem kütteks kasutatav gaas.


Uue hinnakirja järgi peab Eesti Gaasi koduklient maagaasi eest olenevalt tarbimismahust hakkama maksma koos käibemaksuga 5,26-8,86 krooni kuupmeetri eest. Praegu maksab koduklient gaasi eest 4,45-7,57 krooni kuupmeetri kohta.

Ligi 90 protsenti kogu tarbitavast gaasist kulub kütteks ja siin ootab maist ees 20 protsendi suurune hinnatõus. «Kroonides tõuseb hind siiski kõigile võrdselt,» kinnitas Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov.

Gaasi hinnale lisandub võrguteenuse hind ja aktsiis.

Kotov põhjendas hinnatõusu vajadust masuudi kallinemisest tingitud gaasi sisseostuhinna suurenemisega. Möödunud aastal langetas Eesti Gaas kaks korda gaasi hinda ja kokkuvõttes oli see langus suurem kui nüüd plaanitav tõus. Mais aset leidvast hinnatõusust teatas ettevõte eelmise aasta septembris ka ette.

Kotovi sõnul on tänavune pikk ja külm talv kasvatanud gaasi tarbimist võrreldes mullusega 21 protsenti ja ka kodutarbijad on oluliselt enam gaasi kasutanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles