Villa Artis paneb müüginäitused internetti

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jurate Bogdanaviciute.
Jurate Bogdanaviciute. Foto: Ants Liigus

Esmaspäeva, 15. märtsi lõunast saab villa Artise näituste töödega tutvuda interneti vahendusel ja soovi korral endale kunstiteose broneerida-osta.


Esimesena on www.reiser.ee alajaotuses "Virtuaalgalerii" müügis Leedu tunnustatud kunstniku Jurate Bogdanaviciute õlimaalid. Tööd toodi Pärnusse Leedu kultuurinädala raames ja interneti kaudu saab neid endale soetada kuni 29. märtsi kella 13ni, andis teada Viivika Orula villa Artisest.



Jurate Bogdanaviciute on sündinud 1949. aastal ja alates 1974. aastast on ta  


osalenud arvukatel näitustel nii Leedus kui välismaal. Tema töid on endale ostnud nii erakollektsionäärid kui mitme riigi muuseumid üle maailma.



Jurate Bogdanaviciute on üks nendest kunstnikest, kellele loominguline protsess on nii eesmärk kui eluviis. Kunstnikku kohtab harva avalikkuse ees, ta väldib mõttetuid vaidlusi kunsti olemusest ja veedab pigem aega oma maalide keskel.


Pärnu näitusel on väljas õlimaalid eri aastatest ja näitus kannab pealkirja „Aja märgid“.



Interneti müüginäitusel on üleval veel Kadri Kiho, Sille Seeri, Anu Paflitcheki (Saksa) ja Reda Marksi tööd. Kõiki töid võib näha ka villa Artises kohapeal või Cafe Grandis (Jurate Bogdanaviciute).



Pärnus Adamsoni 1 asuv külalistemaja villa Artis on pakkunud nii oma majas ööbijatele kui linlastele arvukalt kultuurielamusi 2009. aasta kevadest, alustades haute couture kübaratest ja lõpetades kirjandusürituste ja koolitustega villa ruumides. Üleval on olnud  professionaalsete kunstnike maalinäitused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles