Haigekassa: digiretsepti probleemid on lahendatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa kinnitusel on retseptikeskuse süsteemis esinenud tõrked kõrvaldatud ning vajadusel rakendatakse süsteemi koormustaluvuse tõstmiseks lisameetmeid.
Haigekassa kinnitusel on retseptikeskuse süsteemis esinenud tõrked kõrvaldatud ning vajadusel rakendatakse süsteemi koormustaluvuse tõstmiseks lisameetmeid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Haigekassa kinnitusel on retseptikeskuse süsteemis möödunud nädalal esinenud tõrked kõrvaldatud ning vajadusel rakendatakse süsteemi koormustaluvuse tõstmiseks lisameetmeid.


"Digiretsepti administreerijate sõnutsi põhjustas süsteemi aeglust hüppeliselt kasvanud koormus, mis kulmineerus eelkõige kellaaegadel 10-13," rääkis haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel.



Probleemi lahendamiseks kavandati arendustöid, mis on Koppeli sõnul nüüdseks tehtud. "Süsteemi koormust jälgitakse väga pingsalt ja vajadusel rakendatakse täiendavad meetmed süsteemi koormustaluvuse tõstmiseks," ütles Koppel.



Möödunud nädalal teatas haigekassa, et retseptikeskuse süsteemis on esinenud tehnilisi tõrkeid, mistõttu soovitati digiretseptiga inimestel apteegist ravimi väljaostmisel võimalusel vältida koormuse tippaega.



Digiretsepti väljastamisel ja selle alusel ravimite müümisel on esinenud mitmeid probleeme, mistõttu otsustati veebruaris sotsisaalministeeriumis toimunud kohtumisel pikendada digiretseptile üleminekuaega kahe kuu võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles