Kütusemüüjad tõstsid bensiini hinda 40 senti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla.
Tankla. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kõik suuremad Eesti mootorikütuse jaemüüjad tõstsid Statoili eestvedamisel bensiinide hinda 40 senti ja diislikütuse hinda 20 senti liitri kohta.

Uue hinnad automaatjaamades on nüüd:
95E 17,45
98E 17,95
D 17,10

Viimane hinnatõus oli möödunud nädalal. Siis tõsteti bensiinide hinda 20 sendi võrra, diislikütuse hind aga langes 10 senti.

Enne seda langes bensiiniliitri hind 3. märtsil 20 sendi võrra. Statoili kontseptsioonijuhi Kai Realo sõnul on peamiseks hinnamuudatuse põhjuseks valmistoodete sisseostuhindade tõus ja dollari kursi tugevnemine viimaste nädalate jooksul.

Ta lisas, et mootorikütuste maailmaturuhinnad on märtsi kahe nädala jooksul tõusutrendis ning seetõttu on mootoribensiini 95 sisseostuhind märtsis olnud 9,1 protsenti ja diislikütuse sisseostuhind 6,9 protsenti kõrgem kui veebruaris.

Lisaks on ka USA dollar veebruaris ja märtsis tugevnenud, mis omakorda mõjutab imporditavate valmistoodete omahinda Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles