Vallauudis jõuab külla arvutis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Halinga valla Anelema raamatukogu juhataja Merike Maaritsa sõnutsi juhtub harva, et avaliku internetipunkti arvuti ekraan on pime, enim uuritud lehekülgede hulgas on koduvalla omagi.

Maarits märkis, et ekraani taga ei istu üksnes lapsed ja noored, omi asju arvutis ajavad füüsilisest isikust ettevõtjad ning koduvalla leheküljelt käivad uudiseid ja teateid lugemas eakamadki. Arvuti on kasutajaile prii, kulud kannab vald.

“Aken maailma” tasuta koolitusele külarahvas jõudnud ei ole, kuid Maaritsa jutu järgi pole see pidurdanud eakamatelgi arvutis vajalik toiming teha või infot saada. “Aitan inimese soovitud leheküljele,” selgitas ta. “Mõnel on koolilaps abiks.”

Maarits märkis, et koduvalla uuenenud veebikülg jagab inimestele varasemast märksa enam vajalikku teavet, mistõttu huvi arvuti vastu võib kõvasti kasvada ja sestap kuluks internetipunkti teine monitor ära. “Vallamajas on sellest juttu olnud, ehk saab asjast asja,” arvas ta.

Ümberkaudseis Anelema, Mõisaküla, Lehu, Tühjasmaa ja Eametsa külas elab Maaritsa ütlust mööda 350 inimese ringis, arvuti on jaksanud koju muretseda tosin peret ja neljal neist on tema teada internetiühendus.

Halinga vallasekretär Riini Õige ütles, et valla kodulehest arvutis on inimestele abi vaid siis, kui see on asjaliku teabega täidetud ja kättesaadav. “Arvutiga jõuab info inimesteni ju kõige kiiremini,” tõdes ta. Ent üksnes arvutile loota ei saa, teave ilmub ka stendidel ja üks kord kuus ilmuvas vallalehes.

Õige ütles, et arvutilehekülje igapäevase täiendamise on ta teinud oma ülesandeks ja kulutab selleks tunni või pool oma tööajast. Suurematel töödel või programmi täiustamisel on tal abiks Pärnu-Jaagupi keskkooli arvutispetsialist Andrus Peetson.

Lisaks Anelemale on Halinga vald avanud internetipunkti Libatses, Vahenurmes ja Pärnu-Jaagupis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles