Naiste ümarlaud surub seksiäri Riigikogu päevakorda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu naiste ümarlaud kutsub kodanikke ja ühendusi liituma ümarlaua survegrupiga, et kiirendada prostitutsiooni tõkestamise seadustiku vastuvõtmist Riigikogus.

Ümarlaua eestvedaja Astrid Hindriks ütles, et seksiäri keelustamise kiirendatud võtmise parlamendi päevakorda ja vajalike seaduste vastuvõtmise soovi on nad edastanud Riigikogu liikmele Jaanus Rahumägile.

“Usume, et surveaktsioon rohujuure tasandilt on tulemuslik,” sõnas Hindriks. Sestap kutsub ümarlaud kõiki hea tahtega inimesi ühinema oma ettepanekutega ja sellest kirjalikult teatama Rahumägile.

“Prostitutsioon on muutunud Eestis tõsiseks probleemiks,” seisab ümarlaua kirjas.

“Kuigi kupeldamine, alaealiste prostitutsioonile kallutamine ja muu on toimivate seadusega keelatud, ei ole me täheldanud olulisi edusamme. Prostitutsiooni näol on tegemist nii tõsise sotsiaalse probleemiga kui ka märkimisväärse sissetulekuallikaga organiseeritud kuritegevusele. Oleme sügavalt mures praeguse olukorra pärast.”

Pärnu naiste ümarlaud arutas prostitutsiooni vohamist Eestis oma erakorralisel koosolekul läinud reedel.

Arutelul osalesid Riigikogu Res Publica fraktsiooni liikmed Ela Tomson, Nelli Kalikova ja Jaanus Rahumägi, sotsiaalministeeriumi projektijuht Kristiina Luht ning Pärnu politsei esindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles