Kultuuriministeerium toetab mõisakoole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriministeerium toetab tänavu 18 mõisakooli renoveerimist ja uurimis- ning projekteerimistöid, Pärnumaalt on nimekirjas 800 000 krooniga Tõstamaa keskkool.

Tõstamaa keskkooli direktor Toomas Mitt ütles eile, et kultuuriministeeriumi toetus on talle üllatus. “Toetus võimaldab meil lõpetada nii-öelda muinsuskaitselised tööd,” sõnas koolijuht. Renoveerimist ootavad esimese korruse klassitubade laemaalingud, mõtteline osa keldrist, tegemist vajavad koolimaja välisviimistlus ja ümbruse haljastus.

Kultuuriminister Urmas Paeti sõnutsi on 2004. aasta oluline mitme mõisakooli suuremahuliste taastustööde poolest. “Paljud mõisakoolid on avatud külastajatele, seal toimuvad näitused, kontserdid ning näiteks Albu mõis korraldab suvist kultuuriprogrammi. Seega ei tohi mõisakoolide puhul unustada nende osa ning atraktiivsust piirkondlikus turismivõrgustikus,” märkis minister.

Paeti jutu järgi on mõisakoolide riiklik programm kujukas näide riigi ja omavalitsuste omavahelisest koostööst.

Suuremad restaureerimistööd toimuvad sel aastal Lääne-Virumaal Kiltsi mõisas, kus kultuuriministeerium toetab töid ühe miljoni krooniga.

Järvamaa mõisatest saavad Albu mõis 700 000, Aruküla mõis 600 000 ja Laupa mõis 500 000 krooni ennistuseks. Viljandimaal asuvas Olustvere mõisas tehakse töid 500 000 krooni eest.

Kultuuriministeerium eraldab sel aastal mõisakoolidele renoveerimistöödeks 7,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles