Pärnu ja Sauga lõid käed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile ühislaua taga istet võtnud Pärnu linna ja Sauga valla juhid leidsid kümmekond valdkonda, milles annab koostööd teha.

Sauga vallavanem Meelis Tomberg ütles, et kohtumine oma suure naabriga oli lootustandev. “Kõige käegakatsuvam on piiriala planeeringu koostamine, sest nii linnal kui meil on plaanis lennuvälja kanti tööstusküla arendada,” sõnas ta.

Tomberg kinnitas, et sammuke koostöö suunas saab astutud, kui järgmisel nädalal kohtuvad mõlema poole esindajad, valmistamaks ette rahataotlust Euroopa Liidu tõukefondidele.

Tombergi sõnutsi rõõmustab Jänesselja rahvast kindlasti see, et Pärnu linnaliinibussi marsruudi pikendamine linnapiirilt vallakeskusesse on linnajuhtide kinnitust mööda teostatav.

”Bussiliini pikendamisest ei võida ju üksnes meie inimesed, vaid ka paljud linlased, kes Saugasse tööle sõidavad,” tõdes vallajuht.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Romek Kosenkranius märkis, et Pärnu linna ja Sauga valla juhid leidsid kümmekond valdkonda, milles annab koostööd teha. “Lähiajal moodustatakse ühine töörühm, mis hakkab vastavaid ühistegevusi ette valmistama,” teatas nõunik.

Pärnu linn koostab arengukava aastani 2015 ja seetõttu pöörduski linn Kosenkraniuse ütlust mööda ümbritsevate omavalitsuste poole, et selgitada välja naaberomavalitsuste huvid seoses linna uue arengukavaga.

Pöördumisele vastas kaks valda, nende hulgas Sauga, kes tegid Pärnu linnale konkreetseid ettepanekuid ühistegevuse planeerimiseks.

Kosenkraniuse sõnade kohaselt jäi kolmapäevasel kohtumisel kõlama mõte, et Suur-Pärnu idee ei peaks tähendama väga otseselt omavalitsuste territooriumide ühendamist, vaid just ühist tegutsemist ümbritsevate omavalitsustega.

“Vald näiteks ei pea endale jõukohaseks rajada hooldekodu, gümnaasiumi, spordi- ja puhkerajatisi,” rääkis Kosenkranius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles